Projekt Plivanje kao terapija i metoda integracije za osobe s invaliditetom provodio se 5 godina zaredom, od 2014. do 2018. godine.

plivanje kao terapija i metoda integracije za osobe s invaliditetom

Djelatnici Ustanove za zdravstvenu njegu u kući “Zlatne ruke” započeli su sa provođenjem ovog projekta 2014. godine, te ga nastavili i u 2015. godini.

Projekt se provodio dva puta tjedno na kupalištu prilagođenom osobama s invaliditetom (Valkane i Mornar) zbog prilagođenog pristupa i dostupnosti pomagala (invalidska kolica, dizalica) koja su nam ustupili članovi udruga osoba s invaliditetom (Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom, Udruga paraplegičara i tetraplegičara IŽ, Udruga cerebralne paralize IŽ).

Projektom su bila obuhvaćena djeca i mlađe osobe s invaliditetom, različitih vrsta i stupnjeva oštećenja (cerebralna paraliza, posljedice prometnih nesreća, autizam, oštećenja sluha, mentalna retardacija…), bez obzira na članstvo u pojedinim udrugama osoba s invaliditetom i bez obzira na spol.

Obzirom da je projekt namijenjen djeci i mlađim osobama s invaliditetom a zbog velikog interesa za sudjelovanjem u projektu osoba mlađih od 8 i starijih od 23 godine, u 2015. godini pomaknuta je dobna granica te su u projekt uključeni korisnici od 4 do 33 godine.

Preuzmite brošuru 2015.

Preuzmite brošuru 2016.

 

Projekt je sufinancirala Istarska županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb

zdrava istra istria sana

 

 

2015.


plivanje

plivanje

plivanje

plivanje

 

plivanje

plivanje

plivanje

plivanje

 

 

2014.